Pályázat 2018

GINOP pályázati projekt a Hunsails Group Kft.-nél

A kedvezményezett neve: HUNSAILS GROUP Vitorlatervező- és készítő Korlátolt Felelősségű Társaság

projekt címe: Hunsails Group Kft. vitorla- és ponyvagyártási tevékenységéhez eszközök beszerzése

Szerződött támogatás összege:  3 704 896 Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 39,999994 %

Projekt fizikai befejezésének napja: 2018.06.26.

Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2018-01867

 

A projekt tartalmának bemutatása

A pályázat keretei között a HUNSAILS GROUP Vitorlatervező- és készítő Korlátolt Felelősségű Társaság 8226 Alsóörs, belterület hrsz. 979/5. számú telephelyén két eszköz beszerzését valósította meg: 

  • FM366evo varrógép: A nagyobb méretű hajóosztályok, a katamaránok az utóbbi években hazánkban is megfigyelhető térhódítása, valamint a hazai csapatok megjelenése a tengeri ún „maxi” versenyeken a vitorlagyártásban elengedhetetlenné teszi a nagyobb méretű és top minőségű vitorlák gyártására való felkészültséget. Ennek eszközigényét jelenti egy olyan nagy kapacitású ipari varrógép beszerzése, amely rendkívül vastag és nagy méretű anyagok megmunkálását is képes elvégezni. A jelenlegi varrógépeink ugyanis limitálják az elkészíthető vitorlák ilyen jellegű paramétereit: a komoly terhelésnek kitett versenyvitorlákhoz szükséges vastagabb cérnákat ezekbe nem lehet befűzni, a nagyobb méretű vitorlákhoz használt vastag anyagokat nem tudják megdolgozni. 

  • FMSils press: Az ilyen nagyméretű, újgenerációs vitorlák szerelvényeinek felhelyezéséhez (ún „ringlik”) egy komolyabb terhelést is megbízhatóan kezelni tudó présgép beszerzése is bekerült terveink közé. A szerelvények megbízható és pontos felhelyezése kulcsfontosságú a vitorlák megbízható használata Részletezés során: ezek ugyanis a vitorlák legnagyobb erőt kapó részein találhatóak, így az elégtelen ringlizési munka következtében akár ki is szakadhatnak a kritikus helyzetekben (versenyek során, viharban..), ami a vitorlát készítő cégnek óriási presztizsveszteséget jelent, így az ilyen esetek feltétlenül kiküszöbölendőek. Egy korszerű és nagy hatékonyságú présgéppel biztosak lehetünk abban, hogy a szerelvények a legbiztosabb technológiával kerülnek a vitorlákra.

A Projekt kapcsán megvalósuló beszerzéseknek köszönhetően a tulajdonosi elvárás elsősorban az, hogy a megrendelői igények szélesebb körű kiszolgálásának lehetségessé válásával egyrészt a megrendelések mennyiségét tudjuk növelni (piacrész-növelési hatás), másrészt a jövedelmezőséget (profitnövelő hatás) leszünk képesek javítani. 

2018.06.26.